Τρέχοντα σεμινάρια & εκδηλώσεις 2017

ΜΤΣΑ experiential web

Ανοίγουμε θέσεις βιωματικής μάθησης στην περμακουλτούρα!

Ανοίγουμε μια ευκαιρία για 2 ανθρώπους (ιδανικό θα ήταν ένα ζευγάρι που θέλει να κάνει το ξεκίνημα στην επαρχία αλλά όχι απαραίτητα), να βιώσουν την εξελισσόμενη διαδικασία σχεδιασμού ενός κτήματος και τις ανάλογες εφαρμογές. Λαμβάνετε μέρος στη διαδικασία φύτευσης και μεταφύτευσης οπωροκηπευτικών και δέντρων, κομποστοποίησης, μεταποίησης προϊόντων, δημιουργία παρτεριών χωρίς σκάψιμο, μετατροπή κτιρίου, σύστημα φιλτραρίσματος γκρίζων νερών και συλλογής ομβρίων, φτιάξιμο ενός κινητού ορνιθώνα, δημιουργία κύκλου από μπανανιές, σπείρα βοτάνων, κομποστικές τουαλέτες, ενεργειακές κατασκευές, φυσική δόμηση και γενικά τη μεταμόρφωση ενός απλού ελαιώνα σε ένα πολυλειτουργικό σύστημα με μεγάλη βιοποικιλότητα. Ταυτόχρονα, έχουμε αναλάβει και την αξιοποίηση γειτονικών κτημάτων, στα οποία ξεκινάμε κάποιες πολυ-καλλιέργειες για εξτρά εισόδημα. Όσο πιο νωρίς έρθετε, τόσα πιο πολλά θα κάνουμε μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες

Line for page no sidebar

καλεσμα για αυτοδιαχειριση εργαστηριων περμακουλτουραςΚάλεσμα για την αυτοδιαχείριση σεμιναρίων και εργαστηρίων περμακουλτούρας

Είναι η εποχή της συνδημιουργίας! Καλούμαστε να πάρουμε τα ηνία και να αναλάβουμε την ευθύνη για την εκπαίδευσή μας. Οι αρχές σχεδιασμού της περμακουλτούρας διέπονται από την προσωπική και συλλογική ευθύνη. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, προτείνουμε τη δημιουργία ενός νέου μοτίβου οργάνωσης εργαστηρίων: το μοτίβο της αυτοδιαχείρισης.

Αν έχετε ονειρευτεί ένα εργαστήρι περμακουλτούρας στον τόπο σας, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το οργανώσετε. Αν έχετε αγοράσει τον «Οδηγό περμακουλτούρας» ή σκέφτεστε να το αγοράσετε για να σας λυθούν απορίες πάνω στην περμακουλτούρα, καλέστε μας για μια παρουσίαση ή συζήτηση. Αν έχετε ένα κτήμα και θέλετε να το σχεδιάσετε ή να ολοκληρώσετε κάποια στοιχεία, είμαστε οι άνθρωποί σας!!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.Line for page no sidebar
‘O,τι έχει σχέση με την περμακουλτούρα (permaculture)/μετάβαση (transition) είναι στο ακόλουθο ημερολόγιο. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα σχετικό σεμινάριο/εκδήλωση, κλπ, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.