Νέα από facebook

www.facebook.com/events/244003276078535/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%... ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

Η δημιουργία του σπιτικού φαρμακείου

27/05/17, 10:00am - 27/05/17, 2:00pm

Ένα πρακτικό εργαστήριο στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε το σπιτικό σας φαρμακείο και να παρα...

Ο χρήστης Permaculture Greece κοινοποίησε την εκδήλωση του χρήστη Οργάνωση Γη - Organization Earth. ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

Περμακουλτούρα στο "Κέντρο της Γης"

20/05/17, 1:00pm - 21/05/17, 6:00pm

Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα «Περμακουλτούρα είναι η φιλοσοφία της εκτενούς και προσεκτικής μελέτης, αντί ...

Great, simple ideas! ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

It's International Permaculture Day! Broadly speaking permaculture is a philosophy of working with, rather than against nature, and Costa Georgiadis Official has selected one of his favourite stories ...

Το Re-Green Οικοπολιτιστικό Κέντρο, είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει την μοναδική και διεθνούς φήμης Robin Clayfield από την Αυστραλία για την διεξαγωγή της άκρως επιτυχημένης σειράς σεμιναρίων «Δυναμικές Ομάδες, Δυναμική Εκμάθηση»,
μια προσέγγιση της Κοινωνικής Περμακουλτούρας στη Εκμάθηση, Καθοδήγηση και στην Εισήγηση Ομάδων
στις 5 με 10 Αυγούστου 2017.

Από τους πρωτεργάτες στην εφαρμογή των αρχών της Περμακουλτούρας στην εκπαίδευση στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αρχές του '90, η Ρόμπιν και το έργο της έφεραν την επανάσταση στη δημιουργική εκμάθηση, επηρέασαν πολλούς καθηγητές Permaculture του κόσμου, καθώς και το ίδιο το κίνημα με τις πρακτικές Creative Facilitation (Δημιουργικής Εισήγησης) και Ιnteractive Learning Methods (Διαδραστικών Μαθησιακών Μεθόδων).

Στο εργαστήριο αυτό θα μάθουμε πως να καθοδηγούμε δυναμικές εκπαιδευτικές ομάδες με αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο. Θα αποκτήσουμε νέα εργαλεία για να εμπνέουμε τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα στις ομάδες και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που συντονίζουμε, μετατρέποντας τα σε μια διαδικασία δημιουργικής περιπέτειας. Αποτελεί μια εκπαίδευση Επαγγελματικής Ανάπτυξης και μία καινοτόμο μεθοδολογία εκμάθησης για να αναπτύξουμε δεξιότητες, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να μάθουμε τεχνικές που εμπνέουν, πληροφορούν και φέρνουν την επιτυχία σε όλες τις ομάδες και περιβάλλοντα μάθησης.

Το σεμινάριο αυτό μας δείχνει νέους τρόπους και τεχνικές διδασκαλίας, εισήγησης, παρουσίασης ή εκπαίδευσης οποιασδήποτε θεματολογίας, πως να καθοδηγήσουμε μια ομάδα ή να συντονίσουμε μια συνάντηση με τρόπο που να εμπλέκει τους συμμετέχοντες, να τους δίνει κίνητρα, να αποτελεί μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία, όπου όλοι συμμετέχουν και εν τέλει ενδυναμώνονται από την εμπειρία.

Αν επιθυμείτε να εμπειραθείτε κάτι πέρα από την στεγνή, ιεραρχική και επικρατούσα διαδικασία διδασκαλίας, σας προτείνουμε να γνωρίσετε τη διαδραστική και συμμετοχική διαδικασία ενθάρρυνσης της μάθησης που θα μας διδάξει η Robin. Ελάτε να συμμετέχετε στη νέα επανάσταση μάθησης και να επιστρέψετε σπίτι σας, με μια ολοκαίνουρια εργαλειοθήκη μεθόδων και διαδικασιών ώστε να υποστηρίξετε τις δικές σας ομάδες.

*Tο 6ήμερο σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Συντονιστές και υπεύθυνους κάθε είδους ομάδων.
- Δασκάλους, εκπαιδευτές, παρουσιαστές εκπαιδευτικών εργαστηρίων.
- Θεραπευτές που διδάσκουν την τέχνη τους
- Ανθρώπους που ασχολούνται με κάθε είδους δημιουργική απασχόληση και κοινωνική ή αειφόρα επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη ενός θετικού κοινωνικού αντίκτυπου.
Από το εργαστήριο αυτό, έχουν ωφεληθεί κάθε είδους δάσκαλοι, ομιλητές, θεραπευτές, εταιρικά στελέχη, σύμβουλοι επιχειρήσεων και άνθρωποι που ασχολούνται με την περιβαλλοντολογική εκπαίδευση, την αειφορία, την κοινωνική αλλαγή, τη Περμακουλτούρα, τους κοινοτικούς κήπους και αστικές φάρμες, μέλη του κινήματος της Μετάβασης (Transition Movement).

*Το εργαστήριο θα σας δώσει
- Αυτοπεποίθηση ώστε να εξελιχθείτε σε σε δημιουργικούς και αποτελεσματικούς συντονιστές/εισηγητες.
- Τεχνικές για την πλήρη εμπλοκή του κοινού σας, ώστε όλοι να αγαπούν τη μάθηση.
- Ικανότητα να υποστηρίξετε τους ανθρώπους να αφομοιώσουν πραγματικά αυτό που παρουσιάζετε.
- Δεξιότητες ικανές να σας βοηθήσουν να χειριστείτε ικανοποιητικά τους δύσκολους ανθρώπους και τις καταστάσεις.
- Έμπνευση για να σχεδιάσετε την εκδήλωση, το σεμινάριο ή την παρουσίασή σας για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Μέχρι το τέλος του εργαστηρίου όλοι θα εμπειραθούμε τη Μαγεία που δημιουργείται μέσα στις Δυναμικές Ομάδες και πόσο εύκολα γίνεται η μάθηση.

*Σχετικά με την εισηγήτρια
Η Robin Clayfield διδάσκει με πάθος τη δημιουργική μάθηση και τον συντονισμό συμμετοχικού σχεδιασμού. Η ίδια φορέας κοινωνικής αλλαγής συντονίζει διεθνώς εδώ και τρεις δεκαετίες ομάδες, κοινότητες και κοινωνικά δίκτυα, ενώ είναι αναγνωρισμένη ως γηραιά πρωτοπόρος της Περμακουλτούρας και ειδικότερα της κοινωνικής Περμακουλτούρας. Κατάγεται από το Queensland της Αυστραλίας και από το 1988 μένει στο Crystal Waters, μία από τις πετυχημένες συνειδητές κοινότητες της Αυστραλίας .
Η Robin φέρει μία τεράστια εμπειρία στον συντονισμό ομάδων μαζί με την επαναστατική μέθοδο «Δυναμικές Ομάδες, Δυναμική Εκμάθηση», δεξιότητες και πάθος και μια βαθιά αγάπη για την ομαδική εργασία και την φροντίδα των ανθρώπων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο επισκεφτείτε
website:www.dynamicgroups.com.au

*Κανόνες παρακολούθησης
Δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε μια πλούσια, θετική και κατανοητή εκπαιδευτική εμπειρία. Σας ζητούμε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το εργαστήριο.

*Πρέπει να έχω ειδικές γνώσεις για να παρακολουθήσω;
Όχι. Αρκεί να έχετε διάθεση να μάθετε με νέους τρόπους, να συνεργαστείτε, να προσφέρετε και να ρισκάρετε και λίγο.

*Ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα
Παρακαλείσθε να φτάσετε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Αυγούστου με αρκετό χρόνο για να εγκατασταθείτε στα δωμάτια ή να στήσετε σκηνή αν χρειαστεί. Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε μέρα μετά το πρωινό χορό (8:30) στις 9:15 το πρωί και συνεχίζουν μέχρι το βραδινό γεύμα γύρω από τις 18:30. Θα πραγματοποιηθούν βραδινές συνεδρίες αλλά σίγουρα θα υπάρξει αρκετός χρόνος για κοινωνικοποίηση, δικτύωση, τραγούδι και διασκέδαση. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί μετά το μεσημεριανό γεύμα την Πέμπτη 10 Αυγούστου με εορτασμό. Πλησιάζοντας η ώρα θα σας στείλουμε περαιτέρω πληροφορίες για να οργανωθείτε σχετικά με το ταξίδι σας.

*Τι να φέρω;
Ρούχα κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μην ξεχάσετε κάλτσες εάν δεν θέλετε να έχετε κρύα πόδια το βράδυ! (Βρισκόμαστε στο βουνό στα 750μ υψόμετρο)
Παπούτσια για ύπαιθρο και παντόφλες για το εσωτερικό
Ο φακός είναι απολύτως απαραίτητος.
Σημειωματάριο και στυλό / μολύβια και χρωματιστοί μαρκαδόροι
Ένα καλό μέγεθος USB stick ή σκληρό δίσκο για να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες
Μαγιώ και πετσέτα
Ζεστούς υπνόσακους (για τους κατασκηνωτές).
Παρακαλούμε να φέρετε μαζί σας βιολογικά (χωρίς χημικά) καλλυντικά, σαμπουάν κλπ. Αυτό που σκοτώνει τους πολύτιμους φίλους μας – τα βακτήρια και μικροοργανισμούς - είναι τα αντιβακτηριακά και χημικά προϊόντα!

*Κόστος σεμιναρίου €320
Περολαμβάνετε η διδασκαλία και έντυπο και ηλεκρονικό υλικό

*Διαμονή
-Στον ξενώνα €220 (μοιράζόμενα δωμάτια)
-Camping €160 ( με δικό σας εξοπλισμό)
Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται το φαγητό (3 γεύματα/ημέρα, χορτοφαγικά, βιολογικά και τοπικά κάποια από το κήπο μας ή από τους γείτονές μας)
Κρατήσεις

Για να κρατήσετε τη θέση σας θα χρειαστεί να καταθέσετε 150 ευρώ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Το υπόλοιπο μπορεί να πληρωθεί όταν φτάσετε στο κτήμα.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το info@re-green.gr

Σχετικά με το Re-Green
Το Re-Green είναι ένα Οικοπολιτιστικό κέντρο και ένα ενεργό αγρόκτημα που εφαρμόζει τις αρχές της Περμακουλτούρας και βρίσκεται στα ορεινά της Βορειας Πελοποννήσου πάνω από την Αιγείρα/Ακράτα. Στόχος μας είναι έμπρακτα να βιώσουμε τη δύναμη της Πράσινης Αναγεννητικής Ζωής. Βρισκόμαστε στο πανέμορφο γραφικό χωριό Σελιάνα, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με μεγάλη βιοποικιλότητα, δίπλα σε ένα φαράγγι με καθαρό τρεχούμενο νερό, περιτριγυρισμένοι από καταπράσινα πυκνά δάση στα βουνά και με θέα στο μπλε του Κορινθιακού Κόλπου. Είναι το ιδανικό περιβάλλον για να παραδωθεί κανείς σε νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Ο Ξενώνας μας είναι ένα ανακαινισμένο πέτρινο κτίριο 250 ετών, το οποίο αποτελείται από 5 δωμάτια. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό, ωστόσο όλα προσφέρουν ένα συνδυασμό παραδοσιακής αισθητικής και φυσικών υλικών από τον τόπο. Τα δωμάτια εχουν σοφίτες, κρεβάτια cocomat και ιδιωτικά μπάνια.
Στο αγρόκτημα υπάρχουν επίσης κι άλλες εγκαταστάσεις όπως η φυσικής δόμησης οχτάγωνη αίθουσα Μαλόκα, το επίσης φυσικής δόμησης ατμόλουτρο Temazcal, φυσική λίμνη κολύμβησης, κοινόχρηστες ανέσεις, ξηρές τουαλέτες και ηλιακά ντους, καθώς και τα υπέροχα ζώα μας, συμπεριλαμβανομένης της γαϊδούρας της Maya.

Παρέχουμε σπιτική παραδοσιακή και πολυεθνική κουζίνα με βιολογικά προϊόντα και φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το αγρόκτημα ή άλλους βιολογικούς καλλιεργητές από την Κοινότητα Καλών Γειτόνων που βρίσκεται στη περιοχή
Εύκολα προσβάσιμο, το Re-Green απέχει 160 χλμ. Από την Αθήνα (2,5 ώρες) στη Βόρεια Πελοπόννησο.
www.re-green.gr/index.php/2012-02-13-20-54-15.html
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: re-green.gr/index.php/about-us.html
... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

«Δυναμικές Ομάδες, Δυναμική Εκμάθηση» με την Robin Clayfield

04/08/17, 6:00pm - 10/08/17, 6:00pm

Το Re-Green Οικοπολιτιστικό Κέντρο, είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει την μοναδική και διεθνούς φήμης Robin ...